Adelante! Vooruit!

Ontwikkelingsprogramma Adelante! | Vooruit!

Adelante betekent hetzelfde als Vooruit! Maar liefst 80 kinderen uit probleemgezinnen worden in dit programma gestimuleerd en begeleid om hun opleiding écht af te maken. Daarbij werkt Fundación Marijn intensief samen met ouders of verzorgers en de docenten en opleidingen van de kinderen. Door het gehele netwerk te betrekken, proberen we gewoontes gezinnen en generaties te doorbreken. Zo voorkomen we vroegtijdig schoolverlaten, criminaliteit en tienerzwangerschappen. En het werkt! Door het integrale karakter boeken we succes!

Hoe worden kinderen begeleid?

Allereerst krijgen de kinderen ieder jaar een schooluniform, een paar schoenen, een schooltas en de meest noodzakelijke schoolspullen. Een schooluniform is namelijk verplicht in Nicaragua, dus zonder uniform kan je sowieso niet naar school. Daarnaast krijgen de kinderen twee keer per week huiswerklessen. Ook krijgen ze sociale vaardigheidstrainingen en kunnen ze kiezen uit activiteiten zoals: volleybal, dans, taal, muziek, knutselen of tekenen. Bovendien bezoeken de regionale medewerkers en de internationale vrijwilligers van Fundación Marijn de kinderen een paar keer per jaar thuis om samen te bekijken hoe het gaat. Zo kunnen we problemen vroegtijdig signaleren en een betere begeleiding geven. Zo hebben heeft Fundación Marijn een psycholoog in huis die zowel gezinstherapie als individuele therapie geeft.

Adelante! Dankzij sponsoren in Nederland

Dit programma wordt gefinancierd door mensen en gezinnen in Nederland. Deze sponsoren noemen we madrinas en padrionos. Hartstikke blij zijn we met deze steun, zodat de kinderen later op hun beurt betere ouders kunnen zijn!

Hier zijn we trots op…

Op dit moment doen er 80 kinderen mee in het programma Adelante. Ook de afgelopen jaren hebben al 66 anderen deelgenomen aan het project. Vier van deze kinderen zijn doorgestroomd naar de universiteit, twee naar het middelbaar beroepsonderwijs en twee naar de PABO. Zij zijn nog steeds betrokken bij de Fundación Marijn, helpen mee en krijgen een kleine beurs om hun opleiding verder te kunnen vervolgen. Na de vervolgopleidingen lukt het ze vast en zeker om op eigen benen te staan.

Fotoalbum

Fotoalbum

VERTEL HET DOOR

Steun ons en zet je netwerk voor ons in! Vertel wie we zijn en wat we doen.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Contact

Vragen of ideeën? Vraag het gerust. We denken graag met je mee of helpen je verder...

+31 (0)6 166 86 672

Contactformulier

 MEER STICHTING MARIJN
stichting marijn facebook NL 60 stichting marijn website NI 60 stichting marijn facebook NI 60 stichting marijn youtube 60
   
stichting marijn anbi  
© Copyright 2007-2024. All Rights Reserved

Zoeken