Programma's & Activiteiten

Onze belangrijkste programma’s:

Biblioteca Marijn

Het is de enige openbare bibliotheek in de stad en kinderen komen hier naartoe om beter hun huiswerk te kunnen maken. Iedere maand bezoeken ongeveer 350 kinderen de bibliotheek om zaken op te zoeken in boeken of op internet.

Adelante! | Vooruit!

80 kwetsbare kinderen uit probleemgezinnen worden intensief begeleid met dit programma: Adelante!
Het doel is dat ze hun opleiding ook echt afmaken, zelfbewuster in het leven staan en vooruit kunnen.

Dit doen we ook | In 2017

  • Maar liefst 2600 kinderen in 17 kleine gemeenschappen in de regio krijgen vanaf nu hulp bij het verbeteren van hun leesvaardigheid, daarbij gaat het vooral om technisch en begrijpend lezen. Er is mooi lesmateriaal en intensieve begeleiding beschikbaar voor zowel docenten als voor de kinderen. De organisatie CARS/USAID financiert dit.
  • We starten een project met jongeren van 18 tot 24 jaar die in aanraking zijn geweest met de politie. We willen verder afglijden en zaken als mensensmokkel voorkomen. Dit doen we samen met de Internationale Organisatie voor Migratie.
  • Het project Girl Power krijgt een vervolg. De focus ligt op seksuele voorlichting en bewustwording om tienerzwangerschappen te voorkomen. Dit doen we wederom samen met Plan Nicaragua.
  • Bijna 2 keer per maand, oftewel 20 keer per jaar organiseren we opvoedbijeenkomsten voor ouders. Allerlei thema’s worden besproken en ouders wisselen hun ervaringen uit.

Dit deden we al…

  • 120 kinderen uit omliggende dorpen vonden in 2015 bij Fundación Marijn hun tijdelijke vluchthaven en noodopvang, omdat er een gewelddadig conflict woedde waar mensen voor op de vlucht waren.
  • Girl Power was vier jaar lang een mooi project samen met Plan Nicaragua, waarbij 365 jongens en meisjes werden voorgelicht om seksueel geweld tegen te gaan.
  • We organiseren regelmatig activiteitendagen waarop alle kinderen uit de buurt uitgenodigd worden om hun talenten te laten zien. Ze mogen lekker lezen, spelen, snoepen aan workshops meedoen of bij de dokter langsgaan.
  • Samen met andere organisaties organiseren we regelmatig evenementen en bijeenkomsten om aandacht te vragen voor de positie van de vrouw.
  • We helpen andere organisaties, die opkomen voor de rechten van minderheden, door onze locatie, ons netwerk, onze administratie en onze know-how ter beschikking te stellen.

VERTEL HET DOOR

Steun ons en zet je netwerk voor ons in! Vertel wie we zijn en wat we doen.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Contact

Vragen of ideeën? Vraag het gerust. We denken graag met je mee of helpen je verder...

+31 (0)6 166 86 672

Contactformulier

 MEER STICHTING MARIJN
stichting marijn facebook NL 60 stichting marijn website NI 60 stichting marijn facebook NI 60 stichting marijn youtube 60
   
stichting marijn anbi  
© Copyright 2007-2024. All Rights Reserved

Zoeken