Nieuwsbrief juli 2018

Printen
bekijk online
 

stichting marijn

 
banner top licht
 
   
 
 
Nieuwsbrief juli 2018
 
Beste vriend van de Stichting Marijn, middels deze nieuwsbrief houden we U op de hoogte van de activiteiten van de Fundación Marijn in Puerto Cabezas, Nicaragua.
 
logo trap in

Succesvolle editie Trap-in 2018

Ook dit jaar was Stichting Marijn weer één van de goede doelen waar de deelnemers van de Trap-in in Uden/Volkel voor fietsten. Met een opbrengst van € 2750,- kijken we terug op een succesvolle editie! Onze dank gaat naast de fietsers ook uit naar alle vrijwilligers, die zich jaar na jaar inzetten om het evenement weer te laten slagen.
 
---
 
fioretti237

Sponsoractie Fioretti College

Elk jaar organiseert het Fioretti College in Veghel een sponsoractie voor een goed doel. Dit jaar was dat Stichting Marijn! Op 26 juni hebben 11 brugklassen een triatlon gedaan: fietsen, lopen én zwemmen. Hiervoor laten de leerlingen zich sponsoren. In de aanloop naar de triatlon heeft Stichting Marijn gastlessen verzorgd om de leerlingen kennis te laten maken met het leven van leeftijdsgenoten in Nicaragua. De leerlingen waren enthousiast en haalden samen maar liefst € 6.650 op!
 
---
 

Stichting Marijn opent weer pop-up winkel!

In juni opende Stichting Marijn weer de deuren van haar pop-up winkel in de Molenstraat in Veghel. Tot september kunnen bezoekers hier terecht voor tweedehandsspullen zoals kinderspeelgoed, kleding en leuke hebbedingetjes. Ook is er een mooi kleurrijk assortiment van spullen uit Nicaragua. En aangezien er helemaal geen kosten worden gemaakt, komen alle opbrengsten direct ten goede aan het werk van Stichting Marijn in Nicaragua.
 Pop up winkel Stichting Marijn 600

Spullen zijn welkom!

Heeft u nog (oude) spullen die u aan Stichting Marijn wilt doneren? Deze zijn van harte welkom! Met name kleding, sjaals, lappen stof, tassen en houten kinderspeelgoed. Vindt u het leuk om een (halve) dag mee te helpen of te etaleren of iets dergelijks? Dan horen we dat graag!

Openingstijden: tot september open op donderdag: 10.00 – 13.00 uur en op zaterdag 10.00 – 16.00 uur.

 
---
 
Protesten Nicaragua237

Opstand in Nicaragua tegen president

De situatie in Nicaragua blijft onrustig en onveilig. In Puerto Cabezas, de stad waar Fundación Marijn werkt, is het relatief rustiger. Er zijn wel wat demonstraties en ook doden en gewonden, maar veel minder dan op andere plaatsen in het land. Toch moesten onze Belgische stagiair en Duitse vrijwilligers op last van hun ambassades vertrekken uit Nicaragua.
De onrust is ontstaan doordat de bevolking massaal in opstand is gekomen tegen de president en zijn vrouw, de vice-president. Sinds 18 april zijn er 200 mensen gedood en worden mensen ontvoerd en gemarteld. Ondanks onderhandelingen lijkt een oplossing nog niet nabij en gaat het geweld gewoon door.
In Nederland wordt er helaas weinig aandacht besteed aan de gruwelijke gebeurtenissen. Wil je meer weten over de historie, dan kun je eens kijken op: https://www.nrc.nl/nieuws/2018/04/24/waarom-betogers-in-nicaragua-geen-nieuwe-dynastie-willen-a1600663 
 
---
 
Activiteiten fundación Marijn237

Projecten in Nicaragua

Ondanks de onrust in Nicaragua gaat het werk van Fundación Marijn door. Naast de vaste projecten zijn we op dit moment druk met het leesproject CARS. Hierbij helpen we kinderen van groep 1 tot en met 4 beter te leren lezen, met name door begeleiding en opleiden van de docenten, het uitdelen van boeken en het introduceren van een methode om te leren lezen. Het project vindt plaats in 26 kleine dorpjes, verdeeld over een uitgestrekte regio. Belgische stagiair Olivier heeft een filmpje gemaakt over CARS, je kunt het filmpje bekijken via https://youtu.be/-kAC7XzdCRE 

 
---
 

Dag van het Kind237Dag van het Kind

Bij de Fundación Marijn zelf zijn er deze periode veel activiteiten in de bibliotheek, ook met ouders. Daarnaast hebben op we 1 juni uitgebreid aandacht besteed aan de Dag van het Kind. Een natuurlijk moment om samen met ouders en kinderen stil te staan bij het belang van opgroeien in een veilige en gezonde omgeving.

 Wij wensen iedereen een fijne zomerperiode toe!

 
 
  Stichting Marijn werkt nauw samen met Fundación Marijn in Nicaragua. Stichting Marijn werft fondsen in Nederland. Fundación Marijn voert de projecten uit met een team van zeer betrokken en professionele lokale mensen.

-Erkende ANBI instelling nummer 50.755
-Kijk wat u kunt doen!.
 
 
 
   
 
 
uitschrijven
Powered by AcyMailing